CYBERSECURITY COLLOQUIUM

21/03/2016 @ 12:00

Bedrijven willen hun waardevolle data zo goed mogelijk beschermen, altijd en overal. Maar velen onderschatten de online risico’s.

LAR en Norton, het consumentenmerk van de leider in cyberveiligheid Symantec, slaan de handen in elkaar om een gezamenlijk en sterker aanbod in informaticabescherming en rechtsbijstand voor te stellen.

Diefstal van identiteit, van gegevens, virussen, DDoS-aanvallen … cybercriminaliteit, in welke vorm ook, is al jaren aan een opmars bezig. In 2015 liet CERT.be bijna 1100 incidenten per maand optekenen, een stijging van 30 % op een jaar tijd en een vertienvoudiging sinds 2010.

Deze exponentiële groei wordt bevestigd door het laatste jaarverslag over cyberdreigingen van Symantec (Internet Security Threat Report 2016), dat alle veiligheidsincidenten inventariseert en analyseert. Zo springt België wereldwijd van de 44ste naar de 35ste plaats van de landen die het meest getroffen worden door cybercriminaliteit. Ons land is in het bijzonder slachtoffer van 'ransomware', dat de gegevens van de terminal van het slachtoffer gijzelt tegen betaling van losgeld. Vorig jaar werden in België dagelijks 624 soortgelijke aanvallen geblokkeerd, waardoor België op de 10de plaats komt bij de landen die het meest getroffen worden door dit fenomeen. Oplichterij op sociale media haalt ook een hoog niveau, met dagelijks 241 aanvallen geblokkeerd door Symantec, goed voor een 4de plaats in Europa wat dit soort bedreigingen betreft.

Sprekende cijfers op een moment dat bedrijven steeds meer bezig zijn met het beschermen van hun gegevens en die van hun klanten. Daarom verbinden LAR en Norton zich ertoe om als partners een betere beveiliging en bescherming van de professionele en privé gegevens van hun klanten te waarborgen.

Wereldwijde primeur

LAR, specialist in rechtsbijstand, maakt er een erezaak van om snel oplossingen te vinden voor zijn klanten en tegelijk hun legitieme rechten en meer bepaald, hun e-reputatie te verdedigen. Norton deelt deze filosofie en wil zijn klanten digitale oplossingen aanreiken om hen te helpen zich te beschermen tegen cybercriminaliteit.

Dit partnerschap tussen LAR en de leider in informatica bescherming is een wereldwijde primeur waarmee klanten een sterkere bescherming kunnen genieten zonder extra kosten.