WAT ALS ... 

… u naar de supermarkt gaat met het hele gezin. Als u na het winkelen terugkomt bij uw wagen, ziet u dat hij over de hele lengte bekrast is door een kleine jongen die zich geamuseerd heeft met een winkelwagentje. Zijn vader verontschuldigt zich wel, maar weigert te betalen.

LAR zal een expert aanstellen, zijn ereloon ten laste nemen en zal het schadebedrag bij de familiale verzekering van de tegenpartij of bij de tegenpartij zelf recupereren.

… u wordt vervolgd voor de rechtbank omdat u 79 km/u reed waar u slechts 50 km/u mocht.

De kosten voor uw advocaat lopen snel op tot  € 700 - € 1.000. Maar die zijn voor rekening van LAR.

… u in een parkeergarage tegen een muurtje rijdt. Uw omniumverzekeraar weigert u te vergoeden. Hij beweert dat de schade op een andere manier werd veroorzaakt. Ondanks het feit dat onze expert uw versie bevestigt, blijft uw omniumverzekeraar weigeren.

Via de rechtbank en met hulp van uw advocaat naar keuze, bekomen we uiteindelijk een volledige vergoeding. De kosten van expert en advocaat lopen snel op tot boven de € 2000. Deze nemen wij vanzelfsprekend ten laste.

… u er op uittrekt voor een fietstocht. Maar u wordt aangereden door een wagen en komt ten val. U moet naar het ziekenhuis voor behandeling en van uw fiets blijft weinig over. 

Dan zorgen wij dat de schade en de kosten voor de behandeling van uw letsel vergoed worden door de verzekeraar van de bestuurder die u aanreed. Wij zullen met behulp van een raadsdokter uw letsels en al hun gevolgen correct laten inschatten en zorgen dat u een complete schadevergoeding bekomt, zo nodig voor de rechtbank. In dit laatste geval kunnen de kosten heel snel tot vele duizenden euros oplopen en eigenlijk de bekomen schadevergoeding uithollen. Natuurlijk niet als u een rechtsbijstandsverzekering hebt die de kosten van experten, raadsdokters, advocaat en gerecht ten laste neemt.

… u langsgaat bij uw garagist voor een klein onderhoud. Maar nadien blijkt dat hij heeft nagelaten om olie bij te vullen en uw motorblok loopt schade op.

Dan halen wij er een expert bij om de schade te bepalen, die hoog oploopt want de motor dient volledig te worden vervangen. We zorgen dat deze schade hersteld wordt op kosten van de garagist , waarbij de expert de herstellingen opvolgt. De erelonen van de expert betaalt lAR.